Правоохоронці затримали організатора замаху на одеського бізнесмена

Дата:

В Одесі попередили вбивство голови громадського формування на замовлення спецслужб РФ. Про це повідомляє Офіс Генпрокурора. Судячи з матеріалів справи, йдеться про бізнесмена Геннадія Бейбутяна, пише lb.ua.

За процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури львів’янину повідомлено про підозру у замаху на умисне вбивство, вчинене на замовлення, та незаконному поводженні з бойовими припасами (ч. 2 ст. 15 п. 6, п. 11 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 263 КК України).

За даними слідства, підозрюваний отримав від спецслужб РФ замовлення на вбивство одеського бізнесмена – голови громадського формування з охорони правопорядку.

Підозрюваний підшукав «кілера», якому пообіцяв $80 тис за виконання замовлення та передав детальну інформацію про жертву – його фото, звички, місце проживання і роботи.

Завдяки злагодженим діям прокурорів, співробітників Служби безпеки та поліції злочин попереджено. Правоохоронці інсценували вбивство голови громадського формування, фото та відео з закривавленою «жертвою» було надано замовнику, інформацію про «вбивство» висвітлено у медіа.

3 фото На весь екран

Правоохоронці інсценували вбивство голови громадського формування, фото та відео з закривавленою «жертвою» було надано замовнику фото: Офіс Генерального прокурора

Організатора злочину затримано після надання «доказів» виконання замовлення. Вилучено телефон з листуванням з російським куратором, а також бойову гранату «Ф-1».

За клопотанням сторони обвинувачення підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Перевіряється причетність підозрюваного до організації посягань на життя інших українських діячів на замовлення спецслужб РФ, а також інших злочинів проти основ національної безпеки України.

За попередніми даними, у вересні 2024 року підозрюваний прибув до Одеси для виконання іншого завдання спецслужб РФ – організації ліквідації відомого одеського громадського активіста за винагороду у $100 тис.

0 0 голоси
Рейтинг статьи
Підписатися
Сповістити про
guest
0 комментариев
Найстаріші
Найновіше Найбільше голосів
Зворотній зв'язок в режимі реального часу
Переглянути всі коментарі

Поділитися:

Subscribe

Популярне

Останні новини
Останні новини

Українці назвали органи та інституції, яким найбільше довіряють

Рейтинг довіри українців до установ очолюють Збройні сили, ГУР...

Клуб чемпіонату України шукає гроші, щоб вийти на наступний матч

Головний тренер першолігового «Маріуполя» Олег Краснопьоров поділився думками...

«Чимало друзів відсіялось». Зірка серіалу «Жіночий лікар» розповіла про важкий перехід на українську мову

Українська акторка Олександра Люта, виконавиця головної ролі у серіалі...

“Укренерго” має 28 млрд грн боргу перед “Гарпоком”

Державна компанія "Укренерго" має 28 млрд грн заборгованості перед...