Кремль відтермінував наказ витіснити ЗСУ з Курської області , – джерела

Дата:

Кремль встановив своїм військам нові дедлайни: до 1 лютого 2025 року – повернення повного контролю над Курською областю. До 15 жовтня вже не встигли.

Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Росія наступає у Курській області та на Донбасі. Чи є ризик обвалу фронту для ЗСУ".

За даними джерела видання у Силах оборони, крім того до 25 лютого планується створення так званої буферної зони по інший бік кордону – на територіях України.

Як зазначається в матеріалі, згідно з попередніми планами Москви, війська противника мали вибити звідти ЗСУ до середини жовтня – вони вже не вклались у ці терміни, але, щоправда, деяких тактичних успіхів за останні пару тижнів їм все ж вдалось там досягти.

Зараз, за даними видання, Москва акумулювала для звільнення Курської області понад 40 тисяч військ. Ситуація там насправді дуже динамічна, а населені пункти можуть переходити "з рук у руки" протягом доби.

Оборона ЗСУ наразі не обвалена, однак і шанси на подальше розширення Україною курського плацдарму теж можна розглядати як відносно низькі, йдеться в матеріалі.

За даними джерел РБК-Україна, в серпні Володимир Путін наказ своїм військовим витіснити українські війська з Курської області до 1 жовтня, але не знімати сили з ключових ділянок на Донбасі.

У вересні повідомлялося, що Росія зосередила у Курській області 37 тисяч солдатів, а російська влада поставила завдання ворожим військам до 15 жовтня витіснити ЗСУ.

Нагадаємо, ЗСУ розпочали операцію в Курській області 6 серпня. Як повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, на 27 серпня було взято під контроль 1300 квадратних кілометрів та 100 населених пунктів. Потім росіяни відбили частину територій.

0 0 голоси
Рейтинг статьи
Підписатися
Сповістити про
guest
0 комментариев
Найстаріші
Найновіше Найбільше голосів
Зворотній зв'язок в режимі реального часу
Переглянути всі коментарі

Поділитися:

Subscribe

Популярне

Останні новини
Останні новини

США анонсували новий пакет санкцій проти Росії

Адміністрація президента США Джо Байдена готує новий пакет санкцій...

Зеленський заявив, що незадоволений роботою двох міністрів: про кого мова

Президент Володимир Зеленський заявив, що був не задоволений доповідями...

Ліза Віттоцці назвала причину поліпшення своїх результатів

Італійська біатлоністка, дворазова чемпіонка світу, призер Олімпійських ігор...

Українські стрічки отримали нагороди на Варшавському кінофестивалі

Художній фільм «Буча» та документальна стрічка «Сентиментальна подорож до...