Росія прирекла себе на дефіцит бананів, спробувавши покарати Еквадор за Україну

Дата:

Москва прирекла себе на дефіцит бананів, спробувавши покарати Еквадор за Україну, Россільгоспбанк уже рекомендував вирощувати банани в Росії. Про це повідомляє “Агентство. Новости“.

У січні уряд Еквадору вирішив передати США для України свою стару радянську техніку, а в обмін отримати нову американську. На початку лютого Россільгоспнагляд знайшов в еквадорських бананах багатоїдну муху-горбатку і з 5 лютого призупинив їхній імпорт.

Щось подібне раніше Москва робила неодноразово із найрізноманітнішими продуктами з різних країн, із якими перебувала в напружених відносинах. Сенс у тому, щоб опонент Росії на своєму гаманці відчув масштаб обурення в Кремлі. Так само, ймовірно, все мало працювати і цього разу. Еквадор може втратити до 754 млн доларів за рік, адже обмеження торкнуться понад 30% поставок республіки в Росію.

Близько тижня російська пропаганда повідомляла, що замінити банани з Еквадору не складе великої проблеми. Складнощів із поставками бананів у Росію чекати не варто, писав 6 лютого “ТАСС”. Як пояснював голова президії “АКОРТ” Ігор Караваєв, під забороною опинилися лише кілька експортерів з Еквадору, а російські компанії вміють ефективно перебудовувати логістику.

До того ж, Еквадор не єдиний виробник бананів у світі: серед інших лідерів на ринку – Індія і Китай, уточнював Караваєв. Практично відразу з Індії було доставлено першу партію бананів на зміну еквадорським, передавав “Перший канал”.

Тепер незважаючи на всі запевнення пропаганди, практично одразу банани зникли з полиць магазинів у Челябінську.

Тепер же Россільгоспбанк говорить про те, що через місяць дефіцит стане загальнонаціональним. Як розповів “Газеті.Ру” керівник Центру галузевої експертизи державного Россільгоспбанку Олег Князьков, відчутна нестача бананів почнеться приблизно через місяць. Експерт пов’язав це з тим, що раніше відправлені партії ще встигнуть дійти до російських магазинів.

Пізніше до Росії мають дійти банани з Індії, але поки що їхні поставки затримують логістичні труднощі, уточнив експерт. Він також сказав, що з Еквадором ведуться переговори про відновлення постачань.

Князьков вважає, що доти тимчасову нестачу можна компенсувати за рахунок вирощування бананів у Росії.

“Успішні досліди з акліматизації тропічних рослин уже проводилися в Краснодарському краї”, – уточнює “Газета.Ру”.

Copy Подписывайтесь на наш канал в Telegram.

0 0 голосів
Рейтинг статьи
Підписатися
Сповістити про
guest
0 комментариев
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

Поділитися:

Subscribe

Популярне

Останні новини
Останні новини

Якість повітря у Києві досягла критичних позначок (фото)

Столиця України сьогодні прокинулася під ковдрою забрудненого повітря. Карта...

У Тбілісі вбито відому трансгендерну жінку

У середу в Тбілісі було жорстоко вбито 37-річну Кесарію...

Надмасивна чорна діра викинула джети завдовжки 23 мільйони світлових років

Астрофізики вперше виявили потужні плазмові потоки, які вириваються з...

В умовах постійних обстрілів Україну може врятувати зелена енергетика – вчені

Війна завдала значних збитків енергетичній системі України, підкреслюючи необхідність...