Громадяни не бажають йти до армії – начальник Генштабу Чехії

Дата:

Набір в армію відбувається не так, як потрібно Чехії. Про це заявив начальник Генерального штабу чеської армії Карел Ржехка, пише denik.cz.

За його словами, показники набору до армії падають з року в рік. При цьому він зазначив, що для армії важливим є не просто поповнення, а те, скільки людей йде з армії і скільки додається.

«Цього року цифри дуже погані, і тенденція не дуже сприятлива», – сказав він. Військовий вважає, що в майбутньому армії доведеться вживати радикальніших заходів, що стосуються, зокрема, пільг для солдатів.

«Бо армія перестає бути конкурентоспроможною… Ми підготували низку короткострокових та середньострокових заходів, щодо яких ми ведемо консультації з міністерством. І ми також готуємо можливість деяких законодавчих кроків у співпраці з міністром оборони та міністерством, включаючи, наприклад, внесення поправок до деяких законодавчих актів», – повідомив Ржехка.

Обов'язкова військова служба закінчилася наприкінці 2004 року, і, за словами Ржехки, на той час це мало абсолютний сенс, а армія просунулась уперед завдяки професіоналізації.

«З моєї точки зору, це мало негативний аспект в тому сенсі, що сьогодні, коли ситуація інша, щороку з обов’язкового запасу виходять десятки тисяч людей, які пройшли певну військову підготовку, і ми їх майже не замінюємо, або робимо це замало», – сказав він.

Як зазначає видання, згідно зі звітом Міністерства оборони, станом на початок цього року в складі оборонного відомства було 27 826 професійних військовослужбовців і 4 266 військовослужбовців активного резерву. Згідно зі стратегічними планами, до 2030 року армія хоче мати 30 тисяч професійних військових і 10 тисяч військовослужбовців активного резерву.

Нагадаємо, Україна отримає 500 тис. артилерійських снарядів до кінця року в межах «чеської ініціативи». Про це заявив прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала. Посадовець наголосив, що в майбутньому програму можуть продовжити, якщо вдасться отримати підтримку країн-донорів, адже потреба в снарядах для України зберігається.

Читайте також:

  • Чехія допускає формування добровольчого підрозділу для українців за прикладом Польщі
  • Чехія вимушена стримувати свої амбіції щодо постачання снарядів Україні – NZZ
  • Чехія назвала країну, яка становить для неї найбільшу небезпеку
0 0 голоси
Рейтинг статьи
Підписатися
Сповістити про
guest
0 комментариев
Найстаріші
Найновіше Найбільше голосів
Зворотній зв'язок в режимі реального часу
Переглянути всі коментарі

Поділитися:

Subscribe

Популярне

Останні новини
Останні новини

США анонсували новий пакет санкцій проти Росії

Адміністрація президента США Джо Байдена готує новий пакет санкцій...

Зеленський заявив, що незадоволений роботою двох міністрів: про кого мова

Президент Володимир Зеленський заявив, що був не задоволений доповідями...

Ліза Віттоцці назвала причину поліпшення своїх результатів

Італійська біатлоністка, дворазова чемпіонка світу, призер Олімпійських ігор...

Українські стрічки отримали нагороди на Варшавському кінофестивалі

Художній фільм «Буча» та документальна стрічка «Сентиментальна подорож до...