На Курщині загинув командир елітної групи ССО

Дата:

У Курській області загинув командир елітної групи Сил спеціальних операцій ЗСУ 29-річний Євген Лемешенко “Печеніг”. Про це повідомив голова Крайової Пластової Ради Юрій Юзич.

“На Курщині загинув командир елітної групи ССО 29-річний Євген Лемешенко-«Печеніг». Один із кращих пластунів-військовиків. Мій побратим з куреня Орден Залізної Остроги. З дитинства пройшов чудовий вишкіл у військово-патріотичному клубі «Каскад». Тренер із рукопашного бою та переможець багатьох змагань від фрі-файту до козацьких єдиноборств”, – написав він.

Юзич зазначив, що Євген пластовий юнацький вишкіл пройшов у 37-му курені ім. Миколи Міхновського. Він був учасником багатьох пластових таборів та вишколів, зокрема у Холодному Яру. Інструктор та осавул (бунчужний) на одному з найпопулярніших серед юнацтва таборів Пласту: Легіон – військово-патріотичне виховання.

“Пройшов майже всі можливі вишколи пластових виховників юнацтва, включно із міжкрайовим табором Лісова Школа. Був пластовим виховником юнацтва і станичним Пласту у Фастові (Київщина), тобто керівником місцевого осередку пластового руху. У своєму життєписі Євген написав: «Я склав свою пластову присягу. Я впевнений, що це лише початок, буду змінювати світ на краще, плекати українські традиції та звичаї, зможу допомогти розвинути ПЛАСТ, не зверну з обраного шляху!»”, – пише він.

Відомо, що “Печеніг” з перших днів пішов захищати Україну, не ховаючись за “бронь” вчителя, а долучився до спільноти розвідників. Згодом пройшов складний відбір, став оператором ССО (командиром групи). Один з його вихованців написав, що він “загинув як справжній патріот – захищаючи Батьківщину і свою родину”.

Copy Подписывайтесь на наш канал в Telegram.

0 0 голосів
Рейтинг статьи
Підписатися
Сповістити про
guest
0 комментариев
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

Поділитися:

Subscribe

Популярне

Останні новини
Останні новини

Секретна служба США почала перевірку через твіт Маска про “вбивство Байдена і Гарріс”

Секретна служба США, яка відповідає за охорону президента і...

Окупанти обстріляли село на Харківщині: є загиблий

У четвер, 19 вересня, російські війська обстріляли селище Вільча...

Супутниковий трекер сфотографував секретний космічний корабель

У тихому, таємничому світі космічних супутників-шпигунів небагато деталей є...

ЗМІ: Ізраїль створив підставну компанію з виробництва пейджерів, які продавали членам “Хезболли”

Ізраїль заснував підставну компанію, яка видавала себе за угорську,...