Плетенчук розповів, як росіяни ховають підводні човни від атак ЗСУ у Чорному морі

Дата:

Росія тримає свої субмарини у пункті базування у Чорному морі у напівзануреному стані, щоб захистити їх від потенційних атак Сил оборони України. Про це в ефірі телемарафону повідомив представник Військово-морських сил ЗС України Дмитро Плетенчук.

За його словами, безпечним місцем перебування своїх підводних човнів окупанти можуть “безперечно вважати” положення під водою.

“Навіть була така інформація, що у пункті базування вони перебувають у півзануреному стані. Тобто на поверхні залишається лише місток, а безпосередньо корпус – під водою. В принципі цілком зрозуміла така тактика. Звісно, що ворог очікує можливих ракетних ударів та намагається у такий спосіб сховати кораблі”, – сказав Плетенчук.

Разом з тим він зазначив, що на постійній основі підводні човни перебувають у пункті базування у Новоросійську (РФ). За його даними, це одна з двох й фактично єдина база у Чорному морі, яка розташована на порівняно великій відстані від засобів ураження ЗСУ.

“У Криму російських кораблів небагато залишається, а підводного човна немає жодного”, – наголосив речник ВМС ЗСУ.

За інформацією військових моряків, в акваторії Чорного моря зараз знаходиться підводний човен противника, на борту котрого може бути до чотирьох ракет типу “Калібр”.

“Він в акваторії вже кілька діб. Підводні човни там перебувають на постійній основі, позмінно – це така тактика, яку обрав ворог щодо присутності у Чорному морі”, – уточнив Плетенчук.

Він додав, що загалом в Азово-Чорноморському регіоні у росіян є чотири субмарини, з них три є носіями крилатих ракет. Кілька днів тому один з них запустив ракету по Миколаївщині, але безрезультатно.

В Азовському морі наразі зафіксовано вісім кораблів ворожого флоту, з них три – надводні ракетоносії, озброєння яких може бути до 24 крилатих ракет типу “Калібр”.

Водночас, за словами Плетенчука, це, навряд чи, бойове чергування. Військовий уточнив, що, враховуючи кількісно-якісний склад корабельного угруповання РФ в Азовському морі, ймовірніше, вони там перебувають з метою навчання особового складу.

Він наголосив, що ворог наразі здатен завести додатково в акваторію цього регіону лише кораблі, які за габаритами можуть пройти певними каналами.

“Це – малі ракетні кораблі, тобто класу “річка-море”. Інший аспект – їх немає сенсу туди заводити. Здебільше це кораблі, до виробництва яких вони вимушено повернулися 10 років тому через нестачу двигунів… Були вимушені перейти до серії менших кораблів – “річка-море”, – розповів Плетенчук.

Copy Подписывайтесь на наш канал в Telegram.

0 0 голоси
Рейтинг статьи
Підписатися
Сповістити про
guest
0 комментариев
Найстаріші
Найновіше Найбільше голосів
Зворотній зв'язок в режимі реального часу
Переглянути всі коментарі

Поділитися:

Subscribe

Популярне

Останні новини
Останні новини

Зеленський заявив, що незадоволений роботою двох міністрів: про кого мова

Президент Володимир Зеленський заявив, що був не задоволений доповідями...

Ліза Віттоцці назвала причину поліпшення своїх результатів

Італійська біатлоністка, дворазова чемпіонка світу, призер Олімпійських ігор...

Українські стрічки отримали нагороди на Варшавському кінофестивалі

Художній фільм «Буча» та документальна стрічка «Сентиментальна подорож до...

США та G7 на 99% погодили позику на 50 млрд доларів Україні: хто скільки дасть

Сполучені Штати Америки майже готові запропонувати 20 мільярдів доларів...