Українські стрічки отримали нагороди на Варшавському кінофестивалі

Дата:

Художній фільм «Буча» та документальна стрічка «Сентиментальна подорож до планети Параджанова» здобули призи глядацьких симпатій на міжнародному кінофестивалі у Варшаві. Про це повідомляє Державне агентство з питань кіно.

У Польщі з 11 по 20 жовтня проходив ювілейний, 40-й Варшавський міжнародний кінофестиваль (WFF). На заході представили 139 фільмів з різних країн – 84 повнометражні та 55 короткометражні стрічки. Цьогоріч на WFF показали і шість стрічок українських режисерів.

Фільм «Буча» режисера Станіслава Тіунова посів друге місце в глядацькому голосуванні серед 57 художніх повнометражних фільмів.

Сюжет драми заснований на реальних подіях, що відбулися в містах Буча, Ворзель та Гостомель на Київщині під час російської окупації на початку 2022 року. Фільм розповідає історію громадянина Казахстану, який отримав притулок в Україні та проживав в Бучі. З початком російського вторгнення, завдяки своєму казахстанському паспорту, він мав можливість проїжджати на окуповану російськими військами територію та вивозити мирних жителів.

В український прокат «Буча» виходить 7 листопада.

Третє місце на WFF отримала документальна стрічка «Сентиментальна подорож до планети Параджанова» режисера Тараса Томенка.

Це документальний омаж Сергію Параджанову, міфологізованому кінорежисеру й митцю, з нагоди його 100-річчя. Фільм поєднує унікальні архівні матеріали із сюрреалістичними ляльковими сценами, що стирають межі між уявою та реальністю. Творці фільму зробили дослідження постаті кінорежисера та історії родини Параджанова на тлі його ексцентричності та непокори радянській цензурі.

фото: Держкіно

Перше місце за глядацькими симпатіями дісталося польському фільму «Where do we Begin» Моніки Майорек.

Нагадаємо, фільм українського режисера Павла Острікова «Ти – космос» переміг на Європейському фестивалі фантастичного кіно у Страсбурзі.

Як відомо, у Києві завершуються зйомки новорічної стрічки «Потяг у 31 грудня». Сімейна зворушлива комедія вийде на великі екрани 1 січня 2025 року.

Читайте також:

  • Виконавець головної ролі у фільмі, який переміг на європейському фестивалі, розказав як став актором без профільної освіти
  • Документальний фільм Джамали переміг на фестивалі в Каннах
  • Фільм «20 днів у Маріуполі» отримав нагороду у Нідерландах
0 0 голоси
Рейтинг статьи
Підписатися
Сповістити про
guest
0 комментариев
Найстаріші
Найновіше Найбільше голосів
Зворотній зв'язок в режимі реального часу
Переглянути всі коментарі

Поділитися:

Subscribe

Популярне

Останні новини
Останні новини

У Зеленського заявили, що Україна готова до “коригувань” формули миру, але є умова

Україна готова обговорювати будь-які коригування формули миру. Але лише...

Майк Тайсон назвав боксера, з яким би боявся вийти в ринг

Культовий боксер Майк Тайсон порозмірковував над тим, кого...

Карта бойових дій в Україні станом на 23 жовтня 2024 року

Російські загарбники завдали по території України 70 авіаударів, скинувши...

Українці почали активніше купувати вживані авто з-за кордону: названі лідери ринку

Українці у вересні почали значно активніше купувати вживані авто....