ЗМІ: В України не буде повної ескадрильї F-16 до кінця року

Дата:

Україна отримає боєздатну ескадрилью F-16 на місяці пізніше, ніж планувалося. Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на американських чиновників.

Повідомляється, що США переорієнтують свою підготовку українських пілотів F-16 з досвідчених льотчиків на молодших курсантів. Це рішення може відтермінувати на багато місяців термін, коли Україна отримає повну ескадрилью винищувачів.

До зміни політики призвела нестача досвідчених українських пілотів, які б достатньо володіли англійською та яких можна було б на певний час забрати з фронту. Джерела видання зазначають, що молоді курсанти зможуть краще сприйняти навчання за західною системою. Додаткову увагу до проблеми навчання українських пілотів привернула втрата F-16 у серпні.

Навчання українських пілотів відбувається у трьох різних місцях: на базі Морріс в американському штаті Арізоні, на військовій авіабазі Данії у Скрідструпі, яку нещодавно закрили. За даними WSJ, наразі курси пройшли близько десятка пілотів, 11 із них зараз літають в Україні. За словами західного чиновника, деякі пілоти, які розпочали навчання в Данії, не пройшли програму.

Джерела видання зазначають, що Україна, найімовірніше, не матиме повної ескадрильї F-16 (20 літаків і 40 пілотів, які ними будуть керувати) щонайбільше до весни або літа наступного року.

На сьогоднішній день в України є 11 пілотів, які здатні керувати F-16. Вісім українців завершують навчання в Аризоні і прибудуть в Україну на початку 2025 року. Ще вісім курсантів пройшли річне навчання навичкам пілотування у Франції та у вересні приступили до вивчення пілотування F-16 у Румунії.

Copy Подписывайтесь на наш канал в Telegram.

0 0 голоси
Рейтинг статьи
Підписатися
Сповістити про
guest
0 комментариев
Найстаріші
Найновіше Найбільше голосів
Зворотній зв'язок в режимі реального часу
Переглянути всі коментарі

Поділитися:

Subscribe

Популярне

Останні новини
Останні новини

Швейцарія передасть Україні машини для розмінування

Швейцарія надасть Україні три машини для розмінування. Техніка буде...

Трамп звинуватив Зеленського в тому, що той допустив початок війни

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп...

Доротея Вірер порівняла літні та зимові Олімпіади

Чотириразова чемпіонка світу, італійська біатлоністка Доротея Вірер порівняла зимові...

Очільник французького МЗС приїде в Україну: названо дату

Глава французької дипломатії Жан-Ноель Барро на вже на цих...