В учасників Олімпіади-2024 знайшли допінг

Дата:

П’ять спортсменів здали позитивні тести на допінг під час Олімпіади-2024 у Парижі. Про це повідомляє Міжнародне агентство з допінг-тестування (ІТА).

Олімпійські ігри-2024 проходили з 26 липня по 11 серпня у Парижі, Франція. На них розіграли 329 комплектів медалей у 32 видах спорту.

За місяць після завершення Ігор, Міжнародне агентство з допінг-тестування опублікувало результати досліджень до початку й під час Олімпіади-2024. Організація повідомила про п’ять відсторонених спортсменів, у яких виявили допінг в аналізах сечі та крові.

Два випадки було зафіксовано у дзюдо, по одному — в легкій атлетиці, водних видах та боксі. Спортсмени представляли Ірак, Нігерію, Афганістан, ДР Конго, Болівію та були відсторонені від змагань, а результати двох порушників — скасовані.

Також ІТА повідомила про понад 40 випадків порушення антидопінгових правил спортсменами напередодні Ігор-2024, які мали брати участь у змаганнях.

Загалом під час змагань організація зібрала 6.13 тисяч аналізів сечі та крові у 4.15 тисячі різних учасників Олімпійських ігор. Допінг-тестування пройшли стали майже 39% усіх спортсменів — на 4% більше, ніж у Токіо-2020; на 10% більше за Ріо-2016.

Агентство додає, що майже 90% учасників літніх Ігор принаймні раз брали участь у тестуванні перед змаганнями. Проби надалі зберігатимуться протягом 10 років, можуть бути відкриті та повторно проаналізовані після розробки кращих методів тестування і появи нових даних.

Сообщение В учасників Олімпіади-2024 знайшли допінг появились сначала на SPORTNEWS.COM.UA.

0 0 голосів
Рейтинг статьи
Підписатися
Сповістити про
guest
0 комментариев
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

Поділитися:

Subscribe

Популярне

Останні новини
Останні новини

Кадиров заявив, що відправив на війну проти України два Cybertruck

Глава Чечні Рамзан Кадиров заявив, що відправив на війну...

Наставник жіночої збірної України з біатлону оцінив виступ українок на літньому ЧС-2024

Старший тренер української жіночої збірної з біатлону Микола...

У Києві викрито онлайн-обмінники, які працювали на серверах компанії РФ

У Києві детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки (БЕБ)...

Супутники Starlink випромінюють більше радіохвиль, ніж будь-коли

Рої супутників, що обертаються навколо Землі, випромінюють більше радіації...