Літають до 180 км: КНДР може бути готова продати РФ новий тип балістичних ракет

Дата:

Воєнний фокус Російсько-українська війна Літають до 180 км: КНДР може бути готова продати РФ новий тип балістичних ракет

Північна Корея, КНДР, війна, Росія, ракети, фото
Фото: РІА Новини | Ракети Північної Кореї, ілюстративне фото

Міністр оборони Південної Кореї Шин Вон Сік сказав, що Північна Корея надала Росії близько 5000 контейнерів зі зброєю, які можуть вмістити близько 2,3 млн артилерійських снарядів 152-мм снарядів або близько 400 000 боєприпасів 122-мм.

Related video

Північна Корея може продати Росії балістичні ракети нового типу на додаток до передбачуваних поставок балістичних ракет малої дальності. Про це заявив міністр оборони Південної Кореї Шин Вон Сік виданню Yonhap.

За словами політика, система озброєння, представлена північнокорейськими державними ЗМІ під час візиту Кім Чен Ина на завод з виробництва боєприпасів на початку цього тижня, є балістичними ракетами ближнього радіусу дії. Ба більше, вони можуть нести навіть ядерні боєголовки.

"Північна Корея вперше провела випробувальний запуск балістичної ракети ближнього радіусу дії у квітні 2022 року. Це новий тип зброї з розрахунковою дальністю польоту 100-180 кілометрів", — сказав Шин.

Він також зазначив, що візит Кім Чен Ина може бути пов'язаний з поставками зброї в Росію. Так, Пхеньян заявив, що розгорне ці ракети на передовій.

"З огляду на недавню торгівлю зброєю, я думаю, Північна Корея може продати їх Росії", — сказав Шин.

Журналісти зазначили, що США нещодавно розсекретили розвіддані, які показують, що Північна Корея надала Росії пускові установки балістичних ракет і балістичні ракети дальністю 900 км.

За оцінками міністра Шина, станом на кінець грудня Північна Корея надала Росії близько 5000 контейнерів зі зброєю, які можуть вмістити близько 2,3 мільйона артилерійських снарядів 152-мм снарядів або близько 400 000 боєприпасів 122-мм.

Крім того, міністр висловив занепокоєння з приводу передбачуваного надання Росією технологічної допомоги для програми озброєнь Північної Кореї в обмін на зброю.

"Супутник-шпигун Північної Кореї, запущений у скелі, вважається елементарним. Якщо Росія продовжить пропонувати технологічну допомогу, можливості супутника будуть поліпшуватися", — сказав Шин.

Раніше постійний представник Південної Кореї в ООН Хван Чжун Кук говорив, що Північна Корея використовує Україну як полігон для випробувань своїх ракет за допомогою передачі балістичних ракет Росії. За його словами, балістичні ракети малої дальності, передані КНДР Росії, були запущені по Україні в грудні та січні.

0 0 голосів
Рейтинг статьи
Підписатися
Сповістити про
guest
0 комментариев
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

Поділитися:

Subscribe

Популярне

Останні новини
Останні новини

У Тбілісі вбито відому трансгендерну жінку

У середу в Тбілісі було жорстоко вбито 37-річну Кесарію...

Надмасивна чорна діра викинула джети завдовжки 23 мільйони світлових років

Астрофізики вперше виявили потужні плазмові потоки, які вириваються з...

В умовах постійних обстрілів Україну може врятувати зелена енергетика – вчені

Війна завдала значних збитків енергетичній системі України, підкреслюючи необхідність...

Секретна служба США почала перевірку через твіт Маска про “вбивство Байдена і Гарріс”

Секретна служба США, яка відповідає за охорону президента і...